Neden Mağaza Açmalıyım

Fiziki mağazanıza daha çok ziyaretçi çekmek satışlarınızı artırmak açısından son derece önemli. Fakat yeni müşterilere ulaşmak için kullandığınız yöntemlerin büyük kısmı oldukça maliyetli. Özellikle de rekabetin arttığı günümüz koşullarında internet  alanındaki reklam maliyetleri azımsanamayacak seviyelerde. O zaman bir yandan sanal mağazanızı ziyaret edecek yeni potansiyel müşterilere ulaşmaya çalışırken, diğer yandan hali hazırda sitenize çekmeyi başardığınız ziyaretçiyi birer müşteriye dönüştürmek için farklı yöntemler bulmak gerekiyor. Güvenli ekonomik alış ve satış fiyatları doğru ürünlerin doğru sunumuyla hem müşteriyi memnun edersiniz hem de siz kalıcı müşteri portföyü oluşturmuş olursunuz. Ulaşılabilir, hızlı, müşterinin talep ve ihtiyaçlarını anlayan, müşteri şikayetlerini dinleyen ve çözümler sunan, müşteri memnuniyetine   önem  gösteren  ve  güven veren hizmet gerekmektedir. Bu ilkelere uyarsanız hızla büyümeniz ve para kazanmamanız için hiç bir sebep kalmaz


7/24 hizmet verme imkanı
Fiziki mağazaların dezavantajlarından biri de belli bir mesai saati içinde hizmet verebiliyor olmaları. Ancak bir e-ticaret siteniz olduğunda, internet üzerinden 365 gün 7/24 hizmet verebilme şansınız bulunuyor.
Online mağazanızı kurup, ürünlerinizi burada sergilemeye başladığınızda, yılın her günü ve günün her saati tüketicilere hizmet vermeye hazırsınız. Belli mesai saatlerine ve limitlerine bağlı kalmadan siteniz üzerinden tüketicilere ulaşarak ulaşılma fırsatınız olur.


Daha geniş kitlelere ulaşma
Fiziki mağazalar yapıları gereği belli bir konumda olmak zorundadırlar. Birden fazla mağazası olan şirketler de yine belli bir konum dahilinde bulunmak zorundadırlar.
Ancak online ilan mağazanızın olması sizi belli bir konumla sınırlamaz. Tüketicilere ulaşmak için, onların dükkanınıza gelmesini beklemek zorunda kalmazsınız.
Farklı reklam ve tanıtım imkanlarından yararlanırsınız
Bir ilan siteniz olduğunda internet üzerindeki birçok farklı reklam modelinden ve türünden yararlanmak için de fırsatınız olacak. Sadece basılı mecralara bağımlı kalmadan, markanızın bilinirliğini artırmak için internet reklamlarından yararlanabilirsiniz.


Farklı reklam ve tanıtım imkanlarından yararlanırsınız
Bir online mağazanız olduğunda internet üzerindeki birçok farklı reklam modelinden ve türünden yararlanmak için de fırsatınız olacak. Sadece basılı mecralara bağımlı kalmadan, markanızın bilinirliğini artırmak için internet reklamlarından yararlanabilirsiniz.


İlan verirken nelere dikkat etmek gerekir:
•    Herşeyden önce ilanınız için doğru bir kategori seçtiğinizden emin olun.
•    İlanınız için bir başlık yazarken kısa ama açıklayıcı olmasına dikkat edin.
Örn: satılık ev yerine, Girne Merkez’de satılık ev şeklinde mevki belirtmeye özen gösterin.
•    İlanınıza fiyat belirtirken makul rakamlar sunmalısınız ki, ziyaretçilerin ilgisini çekebilsin.
•    İlanınız ikinci el bir ürünle ilgiliyse gerçek piyasa fiyatını da açıklama bölümünde belirtmeniz yararlı olabilir.
•    Fotoğraflı ilanlar daha çok ilgi görüyor.
Bu yüzden ilanınızı verdikten sonra gerekli adımları izleyip ilanınıza mutlaka fotoğraf ekleyin.
•    İlanınızın açıklama metni de çok önemli. Burada yer alan açıklama çok uzun olmamalı. Ancak arama yapılırken buradaki kelimelerden de yararlandığımızı unutmayın.
•    Aynı ürünle ilgili birden fazla ilan girmeyiniz.
•    Geçerliliği biten ilanlarınızı tekrar yayına alabilirsiniz.
Unutmayın ki bu bilgileri ilanlarınızın daha çok ilgi görmesi ve ziyaretçilerimizin daha rahat ilanları görebilmesi için veriyoruz. İlanınızı verirken site kurallarını mutlaka gözden geçirin. Çünkü siz ilanınızı yayında zannediyorken, site yönetimi tarafından uygunsuz ilanlar silinecek ya da yayına alınmayacaktır.